stripe decor
   

Projecten
De reis naar binnen

In de 6-delige tv-serie ‘De Reis naar Binnen’ die in 1994/1995 werd uitgezonden op RTL4 en later werd herhaald op RTL5, ondergingen gingen diverse Nederlandse bekende gezichten voor het  oog van de camera een ervaring op het gebied van de transpersoonlijke psychologie. Herman Brood deed rebirthing, Carry Tefsen maakte kennis met holotropisch ademwerk, Annemiek Verdoorn volgde een workshop redecision. Verder kwamen bio-energetica, voice dialogue en regressietherapie aan bod. Esther zelf begeleidde in die tijd al in samenwerking met Nico en Ariëtte Vissel workshops Holotropisch ademwerk in zowel Nederland als andere Europese landen. Later zou zij een jarenlange opleiding tot Tri-Energetica counselor afronden en dus lag het programma haar na aan het hart. Esther bedacht het concept en presenteerde het programma en voerde de uiteindelijke eindredactie.

Doel: mensen laten kennismaken met deze manieren van ‘geestelijke schoonmaak’, die zij mentale sauna’s noemt, en laten zien dat je niet zwaar in de problemen hoeft te zitten om eens zo’n ervaring te ondergaan. De artikelen die zij schrijft voor Green.2 onder de rubrieksnaam ‘Inzicht’ zijn van die overtuiging een schriftelijke uiting.
Samen Verder

Begin jaren ’90 vond een aantal incidenten plaats waaruit kon worden geconcludeerd dat wij Nederlanders niet zo tolerant blijken als we ons graag willen voordoen. Reden voor Esther Voet en producent Hans Polak om het Samen Verder-initiatief op te zetten. Zij brachten een CD uit met een nummer geschreven door Frank Affolter, waaraan onder anderen Jos Brink, Ramses Shaffy, Willeke Alberti, Gerda Havertong, Nelly Frijda, Eric Breij en het Rosenberg Trio meewerkten. De CD werd gecompleteerd met een toespraak van Ed van Thijn en andere nummers die te maken hadden met het onderwerp intolerantie, zoals Als het net even anders was gegaan van Herman van Veen, Zwart wit van Frank Boeijen, Hier vertrok de trein van Stef Bos, Het Scharrelvarken van Hennie Vrienten, Doe maar net alsof van Doe Maar, Hail Hail Rock ‘Roll van Garland Jeffries en Vreemdeling van Rob de Nijs. De begeleidende videoclip die bij diverse omroepen en op verschillende netten werd uitgezonden, onder meer tijdens het NOS-Journaal, was van de hand van documentairemaker en Emmy-winnaar Willy Lindwer.

De opbrengst van de cd ging naar de Anne Frank Stichting voor een lespakket voor basisscholen. Doel: het op gang brengen van een bewustwordingsproces, dat discriminatie en racisme in deze wereld niet thuishoren.